Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.zanskarscholen.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
De Zanskar Familie Cirkel
  •  

Wilt u studie-ouder worden en daardoor een kind een kans op een betere toekomst geven?

Schrijf naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een brief van een studie-ouder:

 

Wat is dat toch met Zanskar?

Waarom spreekt de 'Zanskar formule' mij zo aan? Waarom laat ik zonder gewetenswroeging de instanties die aan mijn portemonaie kloppen en klopten voor wat ze zijn en steun ik steeds meer Stichting Zanskar Scholen?

Met enige voorzichtigheid heb ik mij indertijd laten verleiden door het idealisme van de initiatiefnemers. Maar al snel werd voorzichtigheid enthousiasme door hun gedrevenheid: alleen al de indringende tekst van de Dalai Lama onder elke mail, dat werkt wel door! (zie hieronder). Hun creativiteit: hoeveel projectjes en plannen zijn er niet bedacht voor het verwerven van inkomsten. In de nieuwsbrieven en verslagen kunnen we lezen en zien wat daar allemaal voor gekocht, gemaakt en gedaan is. Die doorzichtigheid en tastbaarheid maakt Zanskar, zo ver weg, heel nabij.

En nu dan het nieuwste project: dat van 'studie-kinderen' en '-ouders'. Het zijn niet zomaar kinderen voor wie om financiering van hun schoolopleiding gevraagd wordt, het zijn kinderen van wie we een beeld kunnen krijgen, door informatie en door foto's; van sommigen kennen we zelfs hun toekomstdromen. En dat schept betrokkenheid.

De gebleken betrouwbaarheid en kleinschaligheid van de stichting maakt dat ik geen enkele aarzeling heb hieraan bij te dragen. Behalve geld voor de schoolopleiding is er ook de mogelijkheid ze af en toe een cadeautje te sturen. Hoe leuk is het niet om te bedenken wat jouw studiekind het liefst zou krijgen! Door dit soort 'kleinigheden' wordt mijn betrokkenheid steeds sterker.

Het voelt als een voorrecht een bijdrage te kunnen leveren aan een dergelijk prachtig initiatief.

Elisabeth van 't Hull. 

14 juli 2014

We are visitors on this planet, we are here for ninety or one hundred years at the very most.

During that period we must try to do something good, something useful with our lives.

If we contribute to other people's happiness, you will find the true goal, the true meaning of life.

H.H. The 14th Dalai Lama.

 

 

 

 

Klik hier voor het Zanskar Familie Cirkel beleidsplan

logo voorbeeld 1kopie

 

Stichting Zanskar Scholen zoekt voor haar studiekinderen mensen die voor de duur van zijn/haar studie hen financieel willen ondersteunen.

Dit zijn gemotiveerde kinderen uit extreem arme of onvolledige gezinnen. Je hoeft dit niet alleen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk sponsoren met een vriendinnen/vriendengroep of je familie. Deelsponsoring is ook mogelijk.

De communicatie verloopt via de stichting en onze vrijwilligers Rinchen in Leh, Sangay in zuid Zanskar en Sadiq (leraar) in noord Zanskar.
De reden is een zuiver praktische: Internet is niet overal beschikbaar en zelfs elektriciteit ook niet. In de omgeving waar Sadiq en 5 kinderen wonen is geen elektriciteit. Sadiq moet 1,5 uur reizen voor het dichtstbijzijnde internetcafe.

 

Het Indiase schoolsysteem kent een basisopleiding van 12 jaren. Dit is verdeeld in: 5 jaren basisonderwijs, 5 jaren voortgezet middelbaar onderwijs en 2 jaren hoger onderwijs toegespitst op het HBO of MBO onderwijs. Het 2 jarig onderwijs en vervolgstudies zijn in zuid Zanskar niet voorhanden. Het onderwijs op de overheidsscholen (met name in de slecht bereikbare gebieden) is van een zeer bedenkelijk nivo. Daarom plaatsen we de kinderen (waar de mogelijkheid zich voordoet)  zo snel mogelijk op privĂ© scholen. In beginsel zal dat in Leh zijn.

Voor de profielen en meer informatie van deze kinderen kijk in het menu.

Indien u een kind wilt sponsoren ontvangt u ter ondertekening een sponsorcontract, waarin de afspraken zijn vastgelegd.

Klik hier voor een voorbeeld van zo'n contract.