Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.zanskarscholen.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
Informatie

Stichting Zanskar Scholen

De Stichting Zanskar Scholen is een Nederlandse onafhankelijke goede doelen organisatie. Opgericht op 12-08-2009.

De stichting maakt bij het toekennen van steun geen onderscheid tussen religie, politieke voorkeur (behoudens hen die ter verwezenlijking van hun idealen geweld voorstaan) en geslacht. De stichting streeft ernaar, om in die gebieden waar het vrouwelijk deel der bevolking achtergesteld wordt, de vrouwelijke leerlingen extra te ondersteunen.

Het beleidsplan vindt u hieronder.

De Stichting Zanskar Scholen is door de inspecteur der belastingen erkent als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent voor u dat uw donatie aan deze stichting als “aftrekpost” voor de directe belastingen opgevoerd mag worden.

De bestuurders en vrijwilligers zijn onbezoldigd en ontvangen slechts bij hoge uitzondering een onkostenvergoeding. Op deze wijze blijft de overhead van de stichting onder 2% van de ontvangen gelden. Op de website/financiële jaarcijfers vindt u de jaarrekeningen en jaarverslagen.

Het dagelijks bestuur bestaat uit:
P.L.M. Patist:                Voorzitter en penningmeester
H.W. Zembsch:             Vice voorzitter
Y. van Hoeven-Patist:   Secretaris

Algemene bestuursleden zijn:

A.Jansen
K. Dutt

De Stichting Zanskar Scholen is gevestigd: Molenveldlaan 216, 6523 RP te Nijmegen.

Bankrekening: NL36ABNA0443206589.
Kamer van Koophandel nummer: 09024586.
Fiscaal nummer: 821116101B010400
Website: ZanskarScholen.com

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

====================================== 

Introductie

In 2008 voor de vijfde keer India bezocht. Ook deze keer weer onder de indruk van de cultuur, religies, mensen, landschap, de drukte, de geuren en de enorme verschillen tussen rijk en arm. De reis in 2008 voerde naar Himachal Pradesh en meer specifiek naar Zanskar, Ladakh en de Spiti vallei.

Zanskar is een zeer afgelegen regio liggend op grote hoogte, slecht bereikbaar en in de wintermaanden compleet afgesloten van aangrenzende regio’s.

Op een bepaald moment bij een gebouwtje aangekomen dat een schooltje bleek te zijn. Het schooltje bestond uit een klaslokaal met aansluitend een keuken, een slaaplokaal, een opslagplaats en het toilet was een gebouwtje op 50 meter afstand van het hoofdgebouw. De leerlingen zaten op de grond en de leraar had de beschikking over een stoel en een wankel tafeltje. De leerlingen hadden welgeteld 1 boek en 1 schrift.

Dit soort aangrijpende beelden zien we allemaal wel eens op onze vakantiereizen of op televisie. Vaak geven we dan een financiële bijdrage en de beelden verdwijnen weer in de vergetelheid.

Een paar maanden na thuiskomst hebben de reisleidster en ik besloten dat we  iets aan de situatie zou gaan verbeteren onder de projectnaam “Bardan Gompa School”. We hebben ons voorgenomen om na de winter 2008/2009 de Bardan  Gompa school te voorzien van bankjes, tafeltjes, leermiddelen en sportartikelen. Kennissen en vrienden hiervoor benaderd en gaandeweg groeide het aantal donateurs. In juni 2009 is de eerste vracht afgeleverd. Dit en het vervolg hierop is te lezen in de nieuwsbrieven en te zien in de fotoserie’s,

Op 12 augustus 2009 is de Stichting Zanskar Scholen opgericht en er worden heden 14 scholen ondersteund.

Klik hier voor het Beleidsplan 2014-2019

====================================== 

 Hieronder vindt u de functie omschrijvingen.

Functie Voorzitter

Functie Penningmeester

Functie Secretaris

Functie Vice Voorzitter

Functie Vrijwilliger

Functie Programma Manager Zanskar Famillie Cirkel